Faalangst - Rijschool IVEA
INSCHRIJVEN

FAALANGST

Men heeft vaak last van gezonde spanningen voor het praktijkexamen.
Maar wat als de zenuwen de overhand nemen en je dusdanig blokkeert in de auto?
Bij het CBR is het namelijk mogelijk om een speciaal faalangst rijexamen te volgen.
Bij Rijschool IVEA zorgen wij met onze rijlessen en begeleiding voor jouw optimale voorbereiding.

 • optimale voorbereiding
 • geloof in jezelf
 • perfect hoeft niet, fouten maken mag
 • angsten op een rijtje
 • positieve focus

Denk je dat je last hebt van faalangst? Voor een examen is iedereen wel zenuwachtig. Dat is menselijk. De zenuwen hebben meestal een motiverende werking die ervoor zorgen dat je goed presteert. Het kan ook zijn dat deze motiverende werking er niet is. Je blokkeert dan volkomen. Er kan dan sprake zijn van faalangst. In het geval van het rijexamen kan het zijn dat je een volledige black out krijgt, of ineens fouten gaat maken die je normaal gesproken nooit maakt.

Als je denkt dat je last hebt van een extreme angst voor het rijexamen, dan kun je het beste bij ons terecht voor begeleiding. Het is namelijk bekend dat je faalangst het beste tijdens de rijopleiding te lijf gaat en niet alleen bij het examen. Op die manier kun je al vanaf je eerste rijles samen met onze rijinstructrice werken aan je spanning.

Het faalangst rijexamen lijkt op het reguliere examen, maar zorgt ervoor dat jij meer op je gemak bent en even een pauze kunt nemen als de spanning te hoog oploopt. Deze zogenaamde time-out biedt jou dus de mogelijkheid om weer tot rust te komen en veilig en rustig je weg te vervolgen. Ook word je tijdens het faalangstexamen begeleid door een speciaal opgeleide examinator en is de keuze aan jou of je instructeur wel of niet meerijdt.

Tip: Lees het verhaal van onze rijinstructrice op welke werkwijze zij leerlingen met faalangst begeleid naar het praktijkexamen. (onder de kop ‘NIEUWS’)

  HEEFT U EEN VRAAG?

  Telefoon
  +316 38 92 65 32
  OPENINGSTIJDEN
  maandag t/m vrijdag 09:00 – 19:00
  zaterdag 09:00 – 15:00